HASSELBACKS POTATIS

Idag ska jag och anton slå till på fin middag! Hasselbackspotatis, fläskfile och bearnaisesås och till efterrätt panacotta, MUMS. Ikväll har vi inget planerat så det blir väl bara att sitta och se på film. Imorgon börjar jag jobba 6.30 på sandvik så det blir att åka hemifrån 5.30, gäsp! Jobbar även natt 01 - 6.00 imorn, jippie.





Ingredienser:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0